BG ENBG
 
 
 
Начало / Приложения / Рециклиране на гуми / Структура – Линия за гуми  

Структура – Линия за гуми

Съоръжението за гранулиране и отделяне на гуми E3000T съдържа следното оборудване. Това съоръжение има среден входен капацитет от 2-2,25 тона на производствен час.

 

 

E3000 Tyre Granulation and Separation Plant

Поз. 1 Един Входен конвейер.


Поз. 2+3 Един Super Chopper SC1412T с 1400 мм дължина на ротора, 12 подвижни и 7 неподвижни ножа. Хидравличен мотор Hägglund CB400 със 160 kW Захранващ блок. Отделно електрическо захранващо табло, включващо плавно управление на скоростта. Стандартна скорост на ротора 22 оборота в минута.
Включително Дисков избутвач, който понякога да помага при подаване на камионни гуми към Супер резача. Дисковият избутвач се задейства от оптичен сензор, който се монтира на входната фуния на Super Chopper. Ако този оптичен сензор е задействан за фиксиран период от време от камионна гума, заседнала във входната фуния, ще бъде задействан Дисковия избутвач. Дисковият избутвач се задейства хидравлично.

Поз. 4 Една Обслужваща платформа, която да се използва по време на дейностите по обслужване и поддържане по Super Chopper.

Поз. 5 Един вибриращ извеждащ конвейер.

Поз. 6 Един Входен конвейер.

Поз. 7 Едно Задно изсипващо захранване , което да подава с равномерна и управляема скорост към Heavy Rasper. Тя се състои от високомощни стоманени ръбове по страничната стена, структурна стоманена поддръжка, фуния за зареждане с приблизително 5 м3 и 1,220 мм широка транспортна лента на конвейера от произведен каучук и стомана, която се задвижва от 3,7/4,4 kW електрически мотор чрез високомощна скоростна кутия с разпределителен вал.

Контрол на скоростта с променлива честота за точно измерване на потока.

Основни размери L x W x H: приблизително 6,1 x 2,3 x 5,4 м
Колебание на скоростта при 50 Hz: 2,9 - 5,7 м/мин

Поз. 8 Една Обслужваща платформа, която да се използва по време на дейностите по обслужване и поддържане по машината.

Поз. 9 Един Multi Purpose Rasper с дължина на ротора 1200 мм и скорост на ротора 144 оборота в минута. Роторът се задейства от предаване с V-образна транспортна лента и се захранва от един 132 kW електрически мотор. Машината е снабдена с 15 подвижни и 16 неподвижни ножа и сито. Основният корпус е оборудван със сменяеми износващи се плочи, износващи се пръстени и други компоненти. Хидравличен, моторизиран отвор на фунията за изсипване/горен корпус и рамка за сито.

Поз. 10 Един вибриращ извеждащ конвейер.

Поз. 11 Един Магнит с кръстосани ленти. Този Магнит с кръстосани ленти ще отстранява ефективно освободената стомана от гумения гранулат.

Поз. 12 Един Въртящ се винтов конвейер, Ø x L е 300 x 6500 мм.

Поз. 13 Един Силоз тип V4 с приблизителен обем 4 м3. Предназначението на този Силоз е да балансира продукцията от Heavy Rasper до максималния входен индекс на Финия гранулатор. Това е важно, тъй като натоварването на Финия гранулатор зависи от размера на частиците на продукцията.

Поз. 14 Един Фин гранулатор тип FG1504 с дължина на ротора 1425 мм, скорост на ротора 430 оборота в минута и мощност на мотора 110 kW. Машината е оборудвана с 18 подвижни и 6 неподвижни ножа. FG1500 е снабден с хидравличен отвор на горната част, както и с рамка за сито за лесен достъп до ножовете и ротора и лесен достъп за смяна/почистване на ситото.

Поз. 15 Един Пневматичен конвейер до Класификатор PC10T.

Поз. 16 Една Обслужваща платформа (подвижен вид), която да се използва по време на дейностите по обслужване и поддържане по Класификатори PC10 и PC15.

Поз. 17 Един Класификатор тип PC10T. Класификаторът съдържа пласт сито за отделяне на текстил и долен контейнер. Подскачащите гумени топчета ефективно ще предпазват ситата от запушване. Ситата се подменят много лесно. Зоната за пресяване е приблизително 1,6 м2. При Класификатора се отстраняват приблизително 40 - 50% от текстила.

Поз. 18 Един Магнит с кръстосани ленти. Този Магнит с кръстосани ленти ще отстранява ефективно освободената стомана от гумения гранулат.

Поз. 19 Един Фин гранулатор FG1504, подобен на Поз. 14.

Поз. 20 Един Пневматичен конвейер към Класификатор PC15.

Поз. 21 Един класификатор тип PC15T. Класификаторът ще отстранява ефективно текстилните частици от гумения гранулат. Той се състои от два пласта сита с долни контейнери, подредени вертикално - горните сита с кръгли дупки и празен долен контейнер.

Поз. 22 Един вибриращ извеждащ конвейер.

Поз. 23 Един Цилиндричен магнит за премахване на стомана.

Поз. 24 Един Пневматичен конвейер към Аспиратор UP1750.

Поз. 25 Един Аспиратор тип UP1750. Аспираторът е предназначен да отделя текстила от гранулираните гумени продукти и да класифицира гумата в три размера. Обща зона за пресяване приблизително 14 м2.

Поз. 26 Една Обслужваща платформа, която да бъде използвана по време на дейностите по обслужване и поддържане на Аспиратора UP1750.

Поз. 27 Един Пневматичен конвейер.

Поз. 28 Един Пневматичен конвейер.

Поз. 29 Един Пневматичен конвейер.

Поз. 30-32 Електрическо контролно табло за цялото Съоръжение.

Eldan and Arcon company logos