BG ENBG
 
 
 
Начало / Приложения / Рециклиране на алуминий / Основни компоненти – Линия за рециклиране на алуминий  

Основни компоненти – Линия за рециклиране на алуминий
 В зависимост от това какъв вид краен продукт трябва да се постигне, са налични различни стандарти рециклиращо оборудване. Системата, която предлагат Eldan Recycling, за обработка на алуминиеви отпадъци е модулна и предназначен да обработва много различни видове материал. Използването на модулен подход позволява доставката на голям брой комбинации от оборудване, за производство на дребни парченца, стружки, гранули и т.н. Вложеният материал може да се обработва във фракции, които са подходящи за вторичен алуминий, алуминиеви гранули и алуминиеви капки с цел дезоксидация. 

 

Входящ материал

 
Типичния материал, който се влага може да бъде: мек и твърд алуминиев материал, чист или замърсен материал, листове, заготовки, профили, отливки, стружки, фолиа, UBC (използвани кенове), стар валцуван алуминий и много други.

Продукция


Крайната продукция ще бъде "чисто нарязан алуминиев материал". Размерът и зависи от големината на инсталацията - т.е. машини, които включва.


Линия, включваща само Super Chopper.

Основният размер фракция е по-малък от 100 мм. 10% от изходния материал е с по-големи размери (т.е. по-голям от 100 mm и по-малък от 300 мм).

Линия, включваща Super Chopper и MPR.

Размерът на продукцията може да се променя (в зависимост от вашите нужди) между 20 мм и 80 мм.

Линия, включваща Super Chopper, MPR и Гранулатор.

Размерът на продукцията може да се променя (в зависимост от вашите нужди) между 2 мм и 12 мм.

Рециклираща линия за UBC

Рециклиращите линии за UBC (използвани кенове за напитки) са предназначени да почистват алуминия, като го отделят от магнитната и неръждаемата стомана, както и от органичния материал. Чрез раздробяване на материала и по този начин увеличавайки неговата плътност, разходите за транспортиране ще бъде намалени. Като алтернатива на производството на първичен алуминий, рециклирането на алуминий е наистина доходоносен бизнес. Линиите могат да бъдат съобразени с конкретните изисквания на клиента.

Стандартното оборудване в една линия за рециклиране на алуминий на Eldan включва по една машина Super Chopper (1), Tumble Back Feeder (2), Multi Purpose Rasper (3), Eddy Current Separator (4), Heavy Granulator (7), Fine Granulator (9) и Маса за сепариране (10).

Средните капацитети за стандартните линии са:
  • Стандартна линия за алуминий A: от 3.000 кг / час * до 12.000 кг / час *
  • Стандартна линия за алуминий C: от 3.000 кг / час * до 5.000 кг / час *
  • Стандартна линия за алуминий E: от 3.000 кг / час * до 5.000 кг / час *

Можем да предложим различни стандарти линии с различни капацитети, за покрием вашите специфични изисквания за обработка.


* Моля да имате предвид, че указаните максимални мощности ще зависят от няколко фактора, като вид и размер на входящия материал, както и на изискванията за размера и качеството на продукцията. Тези капацитети трябва да се разглеждат само като ориентировъчна информация.