BG ENBG
 
 
 
Начало / Приложения / Пресяване / Устройство за пресяване  

Устройство за пресяване

 

Устройствата за пресяване представляват пресяващи машини за самостоятелно производство за отделяне на сухи материали според размера на частиците. Посредством уникалното въртеливо-възвратно-постъпателно движение на почти хоризонталната повърхност на техните сита, комбинирано позитивна за почистване, Arcon предлага изключително висока ефикасност и капацитет. Всичко това е резултат от непрекъснато развитие чрез стотици приложения в много отрасли.

Моделите за пресяване се предлагат в обхват от една до пет повърхности на ситата, за отделяне с отвори от 12,7 мм до 100 mesh. Многобройните иновативни функции на дизайна предоставят на потребителите  изключителна ефективност, лесно обслужване и издръжливост.

Устройствата за пресяване играят важна роля в усилията за поощряване на рециклирането на Arcon. Приложенията включват сортиране на преработени гуми и годни за повторна употреба пластмаси, както и сепарацията в рециклиращи центрове. Дългият ход и нискочестотното движение на устройствата за пресяване им позволява да извършат необходимите отделяния, извеждайки извън повърхността на ситото твърде големия насипен материал. Това гарантира, че няма да се предизвиква задръстване в процеса на рециклиране.  

 

 

УСТРОЙСТВАТА ЗА ПРЕСЯВАНЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ ПРИ РЕЦИКЛИРАНЕ НА СЛЕДНИТЕ МАТЕРИАЛИ:

 

Каучук:                                                                              Стъкло:

Насипен каучук                                                    Стъклени топчета

Смлян каучук                                                       Стъклени микросфери

Смлени гуми                                                         Бутилки от стъкло

   

Полиетиленов терефталат (PET):

Бутилки от РЕТ

 

 

КАК РАБОТЯТ УСТРОЙСТВАТА ЗА ПРЕСЯВАНЕ:

 

Уникалното въртеливо движение подлага материала на комбинирано въздействие, докато той преминава по повърхността на ситото. То започва с хоризонтално кръгово движение в края на подаването, намаляващо постепенно по дължината на машината до елипсовиден контур и в крайна сметка до приблизително праволинейно движение в края на извеждането. В това движение няма вертикален компонент, което позволява да се поддържа материала в постоянен контакт с повърхността на ситото.

 

 

How Rotex Screeners work

1. КРЪГОВО ДВИЖЕНИЕ В КРАЯ НА ПОДАВАНЕТО

Въртеливото движение в края на подаването на машината започва, като непосредствено рзнася материала по цялата широчина на повърхността на ситото, за да максимизира използването на ситото - дори и ако снабдяването е от една единствена точка.

В същото време, това движение наслагва материала, карайки фините частици да преминат през повърхността на ситото. Частиците, които са значително по-малки от отворите, преминават бързо в тази част на ситото.

2. ПРЕМИНАВАНЕ КЪМ ЕЛИПСОВИДНО ДВИЖЕНИЕ В ЦЕНТЪРА

Докато кръговото движение отслабва до елипсовиден контур, финото почти хоризонтално движение кара по-близките по размер до мрежата на ситото частици - частиците със сходен размер - да преминат през отворите на мрежата.

3. ПРАВОЛИНЕЙНО ДВИЖЕНИЕ В КРАЯ НА ИЗВЕЖДАНЕТО

Почти линейното възвратно-постъпателно движение в края на извеждането на устройството за пресяване  отстранява частиците, най-близки по размер до отворите на мрежата, докато внимателно отвежда твърде големия материал от ситото. Освен това, уникалната способност да усилва или забавя потока на материала при извеждането позволява допълнително фино настройване, за да се постигне най-ефикасното и точно движение за приложението.

 

 

ВАРИАНТИ ЗА МОНТИРАНЕ

 

Монтиране на пода

Ниските предавани мощности на разпределителния вал позволяват на устройството да бъде монтирано на пода в правилно проектирани конструкции, където някои други видове оборудване не могат. Монтирането може да бъде директно на пода или на повдигната рама от структурна стомана, като повдигнатото положение позволява на барабаните или на другото оборудване да бъдат разположени под машината. Инженерите по приложението могат да препоръчат стенд за всяко конкретно приложение.

 

Кабелно окачване

 

Ситата Arcon могат да бъдат кабелно окачени на четирите ъгъла на машината, изолирайки по този начин небалансираните пресяващи сили от обкръжаващата структура. Прецизното балансиране прави възможен този вариант на монтиране. Ако съществуващата горна конструкция не е подходяща за кабелно окачване или е структурно невъзможно да се поддържа кабелно окаченото устройство, Устройството за пресяване може да бъде окачено на поставена на пода стойка за поддържащи кабели. Както при традиционното кабелно окачване, този вариант ефективно изолира хоризонталните небалансирани пресяващи сили помагайки за минимизиране на разходите за нови конструкции, както и позволява използването на по-стари конструкции, които иначе не биха могли да поддържат кабелно окаченото оборудване.